Мост над река Блатешничка скъсява пътя от Земен до Кюстендил с 12 км.

Днес бе даден старт на рехабилитация на пътя между земенското село Блатешница и радомирските Байкалско и Драгомирово. Трасето е с дължина 10,5 км. На първата копка присъстваха областният управител инж. Иво Петров, Ангел Ангелов – началник отдел в Агенция „Пътна инфраструктура“, кметовете на Радомир и Земен Пламен Алексиев и Димитър Сотиров, директорът на „Пътно управление“ Перник инж. Румен Сачански, представители на строителя и надзора, кметския наместник на Байкалско и Драгомирово Николай Атанасов, много жители на трите села.

Пътната настилка ще бъде напълно обновена, ще бъдат изравнени пластова и ще бъда положена защитна заливка. Трасето е алтернативно на пътя от Земен през Извор до шосето от Перник за Кюстендил.Предвидени са пешеходни пътеки на моста, парапети, на опасни участъци и поставяне на мантинели. Хоризонталната и вертикална маркировка ще бъде изпълнена в края на строителните работи.

Строителните дейности ще се извършват от “СК 13 Пътстрой”. Стойността на строителните работи е 4 533 844 лева, а срокът за изпълнение – 55 дни. Изпълнителят дава гаранция на настилката от 36 месеца и на съоръженията – 58 месеца.

 източник:mirogled.com

А какво ще стане с участъка

А какво ще стане с участъка от Блатешница до Земен? Сега той е в бедствено състояние. Ако той не бъде ремонтиран за какво алтернативно трасе на пътя от Земен до главния път Перник - Кюстендил говорим?