Темида отново призовава кмета на Земен

Обвиненията са за длъжностни злоупотреби, присвояване на средства и документни престъпления. Заедно с него обвиняеми са и Йорданка Димитрова, Димитър Таирски и Емил Цветанов. Димитър Сотиров разрешил незаконно укрепване на пътя „Земен - Земенски манастир" през 2009 г. Там били изградени подпорни стени от фирма „Строй ЕМ" ООД. Дружеството обаче не било вписано в Централния професионален регистър на строителите и нямало право да извършва такова строителство. Освен това кметът не поискал от главния архитект на общината да издаде разрешение за строеж, не осигурил строителен и авторски надзор, не изискал изготвянето на констативни актове 15 и 16 и не изискал от РДНСК издаването на удостоверение за въвеждане в експлоатация.
Йорданка Димитрова е обвинена в това, че в качеството си на главен специалист в ТСУ Земен е издала разрешение за строеж без да има право на това и без това да е поискано от кмета на общината. Димитър Таирски и Емил Цветанов пък са обвинени, че като представители на възложителя и инвеститора са съставили и подписали протокол, с който са приели за изпълнени неизвършени работи и са поучили неправомерно сумата от 6 226 лв. В обвинителния акт се твърди, че са нанесени вреди на община Земен в размер на почти 198 724 лв.
Ремонтът на пътя е извършен, но не са вложени всички средства. По делото обаче е направена седморна експертиза, според която обаче няма престъпление. Процесът е отложен, защото тя е била представена на адвокатите прекалено късно и те не са успели да се запознаят с нея.

Източник: miroled.com

Aми тоя сомунистически

Aми тоя сомунистически сайт МИРОГЛЕД защо не пише какви ги върши кметицата на Перник или който си плаща е светец , а не престъпник ?!

Стига сте ругали кмета на

Стига сте ругали кмета на Земен това е най - кадърния кмет в областта!