Започват ремонт на пътища в Земенско

Общината е обявила две обществени поръчки, които са на стойност 232 170 лв. Със средствата ще бъдат направени четири улици в града и толкова извън него.
„Пътищата са в трагично състояние. Има села, които са трудно достъпни. Дъждовете образуват наноси, върху които после израства трева, храстите така са превзели банкетите, че от две ленти пътищата са станали еднолентови. Селата са обезлюдени и няма кой да ги чисти. Плащаме си данъците на общината в Земен, а не получаваме нищо“, гневят се хората в Земенско.
Едната обществена поръчка обхваща отсечките Земен – земенски манастир, с. Дивля – с. Одраница, с. Мурено – махала Войнци и отклонението се с. Падине, което ще се прави на два етапа. Отпуснатите пари за тях са в размер на близо 89 000 лв. без ДДС.
Предвидено е почистване на банкети, което включва изрязване на съществуващи храсти, дървета и друга растителност, изкоп на наноси и други почви, до достигане ширината не по-малка от 70 см. След това пътищата ще бъдат фрезовани и преасфалтирани.Срокът за изпълнение е 3 месеца, като ремонтите трябва да приключат най-късно до средата на декември тази година.
В Земен пък ще бъдат изцяло обновени улиците „Гео Милев“, „Христо Ботев“, „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Паисий Хилендарски“. Стойността на ремонтите е 143 503 лева. Най-скъпа е реконструкцията на „Гео Милев“, който ще глътне близо 75 000 лв. от средствата.

 

 

mirogled.com