Политика

Как политиката влияе на живота на селото и как селото вличе на политическия живот?

Социалистите в Земен си избраха нов лидер

 Ha пpoвeдeнo в cъбoтa oбщo oтчeтнo-избopнo cъбpaниe зa пpeдceдaтeл нa 
Oбщинcĸaтa opгaнизaция нa БCΠ бe избpaнa Moнĸa Cтoйнeвa. Coциaлиcтитe нaпpaвиxa зaдълбoчeн aнaлиз нa paбoтaтa зa oтчeтния пepиoд ĸaтo
нaй-oбcъждaния пpoблeм бe пopeднaтa зaгyбa нa мecтнитe избopи пpeз eceнтa минaлaтa

Резултати от гласуването за Община Земен при обработени 100.00% СИК протоколи в ОИК

Кандидат / Партия, Коалиция, ИК Разпределение
1 Димитър Симеонов Сотиров
ПП ГЕРБ
69.58%
3 Стефан Анков Апостолов
БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Сто години от рождението на Евтим Арсов

С панихида за видния земеделец и демократ Евтим Арсов в Перник беше отбелязана 100-годишнината от рождението му. Негови съидейници, близки и приятели на семейството се събраха в събота в храм „Св. Иван Рилски”, където молитвеното последование за помена отслужи отец бойко Антонов. Слово за живота, делото и безпримерния подвиг на Евтим Арсов прочете неговата внучка Емилия Димитрова.

Димитър Сотиров е законен кмет

Това отсъди Апелативният съд в Перник за втори път.Делото за касирането на изборите за кмет в Земен тръгна от начало в Перник, след като магистратите във Върховния административен съд решиха, че са допуснати процесуални нарушения. Казусът дали Димитър Сотиров е законният градоначалник бе разглеждан от нов състав.

Съдът потвърди избора на Сотиров за кмет на Земен

Административният съд в Перник потвърди Решение № 111/МИ от 25.10.2011г. на Общинска избирателна комисия Земен, с което е определен за избран за кмет на общината Димитър Сотиров.

Жалбата срещу избора на Сотиров беше подадена от БСП.

Кметския вот в Земен пред Темида

Монка Стойнева оспорва избора резултатите от изборите. Според нея във Втора СИК е имало четири бюлетини за общински съветници повече от гласувалите и четири бюлетини по-малко за кмет. Сотиров спечели на първи тур с една бюлетина, с което не се стигна до балотаж в общината.

Сотиров подхвана четвърти мандат като кмет

Димитър Сотиров вече положи клетва в новия си мандат да работи за благоденствието на гражданите.

В името на Република България да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите от своята община Сотиров влиза в четвърти кметски мандат.

БСП настоява за касиране на изборите в няколко града включително Земен

БСП настоява за касиране на изборите в осем общини - Силистра, Нова Загора, Балчик, София - град, Етрополе, Ботевград, Павел баня и Земен. Това каза на пресконференция Младен Червеняков член на Оперативното бюро на Националния предизборен център на БСП след заседание на бюрото, цитиран от Агенция „Фокус".

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ за Земен (резултатите от гласуването)

Много оспорваната надпревара за Кметове и общински съветници завърши с победа на досегашния кмет Димитър Сотиров! Интересно е и кои ще влезнат в "местния парламент" - общински съвет - ето и резултатите от гласуването:

Сотиров е кмет на община Земен

Кандидатът за кмет Димитър Сотиров преминава границата от 50%. С това той е новият кмет на Земен! Резултатите за останалите кандидати са по-долу и са окончателните, обявени от ЦИК след 100% обработка на протоколите от СИК и ОИК. Пълна справка по-долу:

Балотаж?

В Земен се очерта балотаж между Димитър Сотиров от ГЕРБ и претендентката от БСП Монка Иванова Стойнева.  Избирателната активност в  Земен достигна над 80 на сто. В някои от земенските села са гласували около 95% от гласоподавателите.

Ред за провеждане на агитацията /ИК/

Чл. 133. (1) Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и техните застъпници имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрездоставчиците на медийни услуги.
...
(5) Не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. 

Обобщена информация Избори 2011 година Земен

Координати на председател на ОИК Земен: Ирена Попова 07741/ 22-82

Разпространи съдържание