Бизнес

Спират влаковете между Радомир и Земен

По технологични причини, ще бъде прекъснато движението на влаковете в

Рехабилитация на пътя Блатешница – Байкалско – Драгомирово стартира утре – 27 септември.

Отсечката, която ще бъде рехабилитирана е дълга 10 км., съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Пункт за изкупуване и продажба на черни и цветни метали ще бъде открит в Земен.

Пернишката фирма “Ванеса 99″, чийто собственик е Иван Тодоров,ще строи пунтът за черни и цветни метали в Земен. Теренът, на който ще бъде отворен пункта, е взет под наем от дружеството за срок от 10 години. На площадката вече има административна сграда, хале и фургон. Предвижда се да бъде направен и навес с кантар, който ще измерва метали до половин тон.

29 март 2012 - Земен с прекъсвания на тока

На 29.03.2012 г. /10.00 - 12.00 часа/ - гр. Земен - ОбНС; централна част
На 29.03.2012 г. /12.00 - 14.00 часа/ - гр. Земен - болницата; "Вамид" ЕООД; централна част

Източник: ЧЕЗ

 

Джоковци без ток на 23-ти февруари

Вярно, че е само за два часа, но ЧЕЗ планират да извършват дейности, свързани с изнасяне (рециклиране) на eл. табла на граница на собственост, ремонт на съоръжения по мрежи Средно и Ниско Напрежение, присъединяване на нови абонати, оперативни превключвания, реконструкции на електропроводи - подмяна на проводници, изправяне на стълбове, кастрене на дървета, профилактика на трафопостове.

Бедна фирма със 100 лева капитал ще дупчи Земенско

Министерски съвет даде право на тригодишно проучване върху 121,7 кв.м. на границата между земенска и кюстендилски общини за метални полезни изкопаеми.

Смачкаха бизнеса на предприемачи от Земен

Продават имуществото ми на безценица. Няма с какво да обличам децата си. Майка ми вдига кръвно всеки път, когато у нас идват прокурори" - разтреперан разказва фермерът Васил Николов пред 168 часа. Той е една от жертвите от ерата на бившата шефка на ДФ "Земеделие". Негова фирма е поставена в т.нар. черен списък, когато някогашната сътрудничка на зам.-шефа на фонда и ръководител на Програмата

Милиони за ремонт на пътя Земен – Байкалско

Пътят ще бъде ремонтиран по Оперативна програма „Регионално развитие", като стойността на рехабилитацията е 8,8 млн. лв. без ДДС, за което съобщи кметът на община Земен - Димитър Сотиров.

ЧЕЗ преместиха Егълница в Земенско

Това стана с информирането за предстоящи планови прекъсвания на електрозахранването.

Община Земен
На 09.06.2011 г. /12.00-16.00 ч./ - с. Егълница - мах. Стойчова.

Благодарим им за предупреждението и следващия път да са по-внимателни.

Безработица и странство се състезават в Земенско

С по 5% са безработните и жителите в странство според кметът на общината. Тези в странство търсели работа предимно в Гърция, Испания и Италия като сезонни работници.

Безработицата също била около 5%, като под 100 души са назначени на работа по различни социални програми. Нормално било останалите да търсят препитания в други градове на страната. 

Разпространи съдържание