Проектът е на стойност 3 344 950 лв. без ДДС

Столичната фирма „Булстрой груп” спечели обществената поръчка за реконструкция, саниране и модернизация на спортната инфраструктура в Земен. Тя бе избрана в надпревара с още 4 дружества, три от които обаче били отстранени по различни причини.
„Булстрой груп” е предпочетено от общината пред конкурента си „Капитал груп”. Отстранените пък са ГБС „Мирикъл”, обединение „Земен спорт кънстракшън” и консорциум „Земен спорт 2013”.
Обществената поръчка се обявява от общината за втори път. Първата процедура бе прекратена с решение №170 от 20 септември 2013 г заради процесуални нарушения.
Проектът е на стойност 3 344 950 лв. без ДДС. Той включваше ремонт на стадиона към Футболен клуб „Пирин” – Земен, паркоустройство, реконструкция на обслужваща сграда със спортна зала и басейн. Обновяването трябваше да се извършва от столичната фирма „Хуфу”. След прекратяването на процедурата обаче бе направена нова. Сега общината ще сключи договор с „Булстрой груп”, ако няма обжалване на решението.

Две от фирмите обаче са подали жалби до Комисията за защита на конкуренцията. Това са обединение „Земен спорт кънстракшън“ и консорциум „Земен спорт 2013″. Дали общината в Земен ще подпише договор със столичната фирма ще стане ясно след решението дали има правонарушение, засягащи финансовите интереси на ЕС. За сега процедурата не може да бъде стартирана законосъобразно.

 

 

източник:mirogled.com