Пътят между земенските селa Калотинци и Раянци е в отчайващо състояние

Това обяви кметът на община Земен Димитър Сотиров по радио "Фокус". Той е част от републиканската пътна мрежа и не е ремонтиран вече 30 години. Пътят си стои в тази ситуация от 1979 година насам.

По него няма настилка, черен е и не се поддържа. Там е невъзможно да влезе почистваща техника през зимата, посочи Димитър Сотиров.

Не е добра ситуацията и по пътя Земен - Байкал. Директорът на Областно пътно управление инж. Тано Георгиев обясни, че след проведен търг за ремонта по трасето Земен - Блатешница - Байкал е избран изпълнител, но договорът е бил прекратен. Той посочи, че управлението не е в състояние да плаща, тъй като рехабилитацията на републиканските пътища се финансира от aгенция "Пътища".

Източник: http://www.ipernik.info/node/8794

Пътят м/у селата Раянци и

Пътят м/у селата Раянци и Добродолски воденици пропада ,част от пътя на завоя е отнесен,а обраслата растителност не позволява да се разминат два автомобила.Надолу е пропаст и реката.Незная кой поддържа този път, но това е недопустимо.Само на 200м от там започва нормално трасе което се поддържа от Кюстендилска община.Питам къде е разликата,та нали всичко е в България?
Знака за винетна такса е в сила.Господа направете нещо или ще се гледате по телевизията.

01.08.2011г. А.Велинова